Субота, 19.08.2017, 19:38,Ви увійшли як Гость (негайно зареєструйся!) | Група "Гости"| RSS
На головну | Ви на сторінці Блог | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

ШВИДКЕ МЕНЮ:
зміни в темі дезинфекция 
місце для вашої реклами gam-ua@email.ua

» Пошук

» Меню сайту

» Наше опитування
Якої породи у вас кролі?
Всього відповідей: 1383

» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

зараз на сайті


сьогодні були
Проверка тиц

» Форма входу

» Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

У м'ясному павільйоні Центрального ринку Чернігова продають кролів. Їхнє м'ясо — дієтичне. Та скільки жартів про те, що він «ще вчора нявкав». Як і справді не отримати на ринку кота замість кроля? Чим вони відрізняються? Запитали спеціаліста — викладача ветеринарних дисциплін Козелецького технікуму ветеринарної медицини БНАУ Людмилу Боголій.

— У практичній роботі лікарю ветеринарної медицини найчастіше доводиться відрізняти м'ясо кролів від м'яса котів. У літературі сказано, що саме котів здебільшого підсовують замість кролів. Собаку за кроля видати важко. Їх підсовують замість баранини і козлятини.

— Як не купити кота?
— Тушки кролів надходять на ринки без шкури і у випатраному вигляді. На одній із задніх лапок, нижче скакального суглоба, повинна бути залишена не знятою шкурка довжиною не менше трьох сантиметрів. При купівлі тушки кроля на лапку з незнятою шкурою та на наявність клейма слід звернути особливу увагу. Разо ... Читати далі »
Переглядів: 1082 | Додав: gam-ua | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)

(із "Селянської газети" за 4 липня 2008 №27)

Цієї публікації у нашій газеті з нетерпінням чекали тисячі шанувальників присадибного тваринництва. І небезпідставно. У статті «і все-таки кролі вигідні» («Селянська газета», № 45 від 9.11.2007 р.) автор цих рядків обіцяв побувати на одному з не багатьох успішних підприємств по вирощенню племінних кролів, що розмістилося неподалік від Києва і забезпечує жителів столиці дієтичною і водночас делікатесною кролятиною. Так би воно, очевидно, і трапилося, якби не зміни у керівництві і в самій політиці спілкування з громадськістю, зокрема, з пресою в Українському племінному кролівницькому комплексі, про який іде мова.

Зрештою, особливих претензій до господарів підприємства у мене немає. ... Читати далі »

Переглядів: 4138 | Додав: gam-ua | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (3)

Любі друзі, поділіться цікавими і смачними рецептами страв з кролятини!!!!!

Пропоную свій рецепт "Січеники з кролятини і пшона"

Кролячі тушки промивають, видаляють з них кістки, а м'ясо змішують з охолодженою пшоняною кашею, солять, додають злегка підсмаженої цибулі, пропускають двічі через м'ясорубку, добре вимішують і при потребі розводять молоком. З цієї маси виробляють довгасті січеники, обкачують їх в сухарях і смажать на розігрітому жирові.

На 650 г кролячого м'яса — 3/4 склянки пшона, 1 склянку води (для каші), 1 склянку товчених сухарів, 11/2 цибулини, 100 г жиру.

Переглядів: 877 | Додав: Biolog | Дата: 18.01.2011 | Коментарі (1)

СЕРВІСИ
Архів записів
Друзі сайту


Установіть цей баннер на свій сайт. Дякую.




Медийная реклама


Медийная реклама
Block title
Map
блок 1

Андрій Грудницький© Хостинг від uCoz