Я планую як найдовше тримати кроленнят під кролицею з порад кролівників вирішив потримати до 2 місяців.хтось пробував так? а кролиця всеодно втратить вагу.А стресу небуде бо до 2міс вони її так затягають що вона щей рада буде.Но це якщо у тебе нема напрягу з тим щоб парувати кролицю зразу піся окролу.
кролеводи додайте ще. Щоб точно визначитись. ТРЕБА ЗІБРАТИ ДОСВІД ВСІХ ПРОАНАЛІЗУВАТИ ЙОГО І ЗРОБИТИ ВИСНОВКИ. А З ДОСВІДУ ОДНОГО РОМАНА ЦЬОГО НЕ ЗРОБИШ!!!!!
на мою думку варто тримати кролят подовше, при цьому поступово переводити їх на інші корми. клітку розділити на двоє, щоб кролята могли прибігати смоктати кролицю і при цьому могли пити молоко із поїлки на своїй половині. відлучати поступово.
---------------- з досвіду скажу, що кролиця відлучає десь у півтора місяці сама. вона просто залазить на кормушку щоб її не ссали. в кролят же зуби ростуть. думає основний падіж кролят через кокцидіоз і різку зміну кормової бази, тобто відсутність молока матері. ---- ----------- весною кролиця привела 14 кролят. 1 здохло зразу. потім після відйому поджохли найбільші, більші у двічі. найменші вижили, значить був брак мікроелементів які надходили із молоком.
Андрей вообще то самка начинает убавлять молоко с 17-22 дня смотри по малым с какого дня начинают вылазить с маточника ,и зачем менять корм корми тем чем они питались с мамкой меньше стресса больше привеса
Quote (gam-ua)
потім після відйому поджохли найбільші, більші у двічі. найменші вижили, значить був брак мікроелементів які надходили із молоком.
неверное те што были мелкие и недополучали с молоком а самку проверяют по количеству и равномерному росту молодняка я если самка даёт такой разношорстный молодняк дракую её. падеж может быть по многим причинам при нехватке микроэлементов будет рахит
Сообщение отредактировал саша - П`ятниця, 11.02.2011, 20:45
у мене самка привела 6 кроленят помесь сірого і білого велетня їм вже 1 місяць 5-теро нормальні а одне ліліпут незнаю чи й сто грам є але їсть нормально так як і всі це рахіт чи що?
неверное те што были мелкие и недополучали с молоком а самку проверяют по количеству и равномерному росту молодняка
вони з першого дня народження були ьіьші в двічі. реально більші в двічі. здавалося що між ними разниця у місяць. якби вижили то можна булоб реально забивати у 4 місяці і мати вихід такий же як із цих у сім. жалкую дуже, з них було б дуже гарне племя.
gam-ua, а для чого оьєднувать якщо це дві хвороби спочатку глистів виводиш а потім кокцидіоз ганяєш Пірантел це дитячий препарат його я купляв в людскій аптеці а сулікокс в ветеренарній дав пірантел потом через день три дня підряд сулікокс потом через десять днів пірантел повторно.
Ні 10мл.харків маленька бутилочка у мене зараз небагато кролів разом з пірантелом у мене вийшло 16 грн(взагалі я брав для своїх двох каліфорнійців) Пірантел коту давав так він як почав жерти все що було в мисці я думав зразу три кіла набере
Рома, я знаю. просто так зрічніше. але такого нема. завершив ганяти кокцидіоз. незабаром, коли куплю водорозчинні вітаміни і пропою ними, візьмуся за глистів кишкових і шлункових.
неверное те што были мелкие и недополучали с молоком а самку проверяют по количеству и равномерному росту молодняка я если самка даёт такой разношорстный молодняк дракую её. падеж может быть по многим причинам при нехватке микроэлементов будет рахит
у самому приплоді були з першого дня народження нерівномірні. від 15 до 10 см в розмірі. саме мале, здається 14 народилося мертви, або затоптали. вони й росли так як народилися.
Підскажіть, кроликам 1,5 місяця давати молоко коровяче чи яке (кипятити перед тим?)??? був випадок, що кроличка привела 9 кроленят, відлучив майже через два місяці - на слідуючий тиждень кроленята вимерли в період 1-4 дня - від чого навіть не здогадуюсь, продовжував кормити тими ж харчами..(
Да млін, я вже за свої починаю дрищати ((((( хоча сусід не заморачується, дає їсти все підряд і відсажує в 1,5. Напевно буду робити по рекомендаціям. описаним нижще. буду трохі підсажувати кролицю до них раз в 3 дня. на протязі 10 днів.
Сроки отлучения крольчонков зависят от молочности кролематки, росту и развитию приплода, уплотненности окролив. А в летний период при плотнящих и полуплотнящих окролах (при повторном паровании крольчих в первую декаду после окролу) крольчонков можно отлучать на ЗО—40-Й день после рождения при условии достаточного количества зеленых кормов и комбикормов. При выращивании на мясо приплод отлучают в 2-ми-сячному возрасте и после интенсивного откорма забивают. В практике приусадебного кролиководства наилучшим сроком отлучения крольчонков считают 45 дней после рождения. Приплод около матери приучается самостоятельно поедать кормы, которая облегчает его выращивание. Кролей можно забивать на мясо и шкуры в 110—120-дневном возрасте. Отлучение является стрессом для крольчонков, и, чтобы они не отставали в росте и не погибали после этого, нужно соблюдать определенные правила. Нормально развитых крольчонков отлучают целым гнездом, разделяя их за статью. Многоплодные приплоды высокомолочных крольчих отлучают поэтапно. Сначала наибольших и нормально развитых кроленят, а через 2—3 дня — слабых. Это способствует постепенному снижению молочности крольчих и создает благоприятные условия для тех крольчонков, которые остались в гнезде. Некоторые кролиководы отсаживают крольчих, а приплод оставляют в старом гнезде к реализации на мясо или шкуры. Другие считают, что подсаживание крольчих к крольчонкам в течение нескольких дней после отлучения дает хорошие результаты. Некоторые кролиководы практикуют безвидлучний способ выращивания приплода, суть которого заключается в том, что и после 45-дневного возраста отсажены в соседнюю с крольчихой клетку крольчонки могут через общий лаз заходить к своей матери, при потребности сосать ее, даже если уже есть новое потомство. Первые 10—12 дней после отлучения — критический период для крольчонков. Гибель их в это время может составлять 25—зо % . Чтобы предотвратить это, крольчонкам в течение 10 дней после отлучения следует к питьевой воде добавлять витамин В из расчета 50 мг на 1 л. Полезно скармливать с сеном или травой цикорий, ромашку, тысячелистник, зверобоя. Хорошо действуют, такоеже кислое молоко и кефир. Нельзя давать им лишь один концентрированный корм или грубые кормы, которые содержат важкоперетравну клетчатку (грубое сено, траву из растений в фазе колошения, солому). Кроме того, приплод необходимо обеспечивать вволю водой. Кормушки и поилки еженедельно моют и просушивают на солнце. Клетка должна быть чистой. В поилке не должно быть пуху, который, попадая к желудку крольчонка, вызывает расстройство пищеварения и гибель животного. По окончании этого критического периода можно скармливать все кормы, однако концкормив — не больше 50 % кормов рациона в сухом состоянии. Новые кормы вводят постепенно, в течение 4—5 дней. Кормление разнообразными кормами без ограничения общего количества их — необходимо условие быстрого роста молодняка. Помещение или место (если крольчонков выращивают в открытых клетках) должно быть сухим, чистым, без сквозняков.
Сообщение отредактировал kalter - Четвер, 07.07.2011, 14:54
Доброго здравія форумчани! Два дні тому відділив кролицю від малечі, думав вистачить її доїти, а в неї виявилось молока як у корови. Підсадив знову, а вона прийняла їх за чужих прийшлось швиденько розділити. Хто підскаже, є варіанти помирити їх? 50 днів при "мамі" не мало - та все-ж.
кролиця привела 6 кроленят 1 березня.5 березня знову злучили. Коли відібрати у неї кролят?
Це ви по типу ущільнений окріл вирішили випробувати? я злучав так щоб за тиждень до окролу кролиця була сама, відлучав у 40 днів. якщо мені память не зраджує. У вас же буде вік 35 днів, маловато, це при умові відлучення в день окрола 2 раз., фігня одним словом може вийти.
Сообщение отредактировал kalter - Четвер, 19.04.2012, 16:27
В мене кролиця привела 4 кроленят залишилося 1,я її злучила,коли кроленяти було 16 днів,буду відлучать перед самим окролом десь за день.Це кроленя в 1 міс.мало вагу 1.2 кг.В тому році практикувала ущільнені окроли,більше не хочу,тому що нічого доброго з цього не вийшло,в цьому році тримаю кроленят біля самки 1.5-2 міс.