Середа, 23.09.2020, 00:33,Ви увійшли як Гость (негайно зареєструйся!) | Група "Гости"| RSS
На головну | Ви на сторінці Забій - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КРОЛІВНИКІВ-ПОЧАТКІВЦІВ | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

ШВИДКЕ МЕНЮ:
зміни в темі Пополнить ПариМатч 


[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]

  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КРОЛІВНИКІВ-ПОЧАТКІВЦІВ » "Кролевод" - форум українських кролеводів! » Переробка продукції кролівництва » Забій (Забій та деякі його особливості)
Забій
kalterДата: П`ятниця, 06.04.2012, 20:59 | Сообщение # 1
Подполковник
Группа: Друзі
Сообщений: 235
Награды: 2
Репутация: 4
Статус: Offline  
Тему створив, хочу знати думку інших ( моральні моменти не врахунок, лише технічна частина) бо проводжу забій двома способами :
1. Дубінка в області трохі нижще вух, і тоді ножичкоком горло.
2. Ножичком горло
Розумію тема не з приємних, але все-таки, відаю перевагу способу №2 . так як використавши його нема запікшої крові, гематом на мясі, загалом мясо чисте, і вимочувати довго не потрібно.
Як саме Ви робите це, попереджаю ніяких садистських фантазій не маю, лише технічна частина цікавить.
 
gam-uaДата: П`ятниця, 06.04.2012, 23:56 | Сообщение # 2
Той, кому все можна
Группа: Адміністратор
Сообщений: 1482
Награды: 14
Репутация: 20
Статус: Offline  
я по горлу неможу. лише по вухах.

щоб мясо небуло кровянистим можна перенісся перерезати. і кров збіжить і шкура ціла і гуманніше.

в книгах чиатав про оглушення стрмом та впускання у вену повітря.
 
kalterДата: Субота, 07.04.2012, 08:23 | Сообщение # 3
Подполковник
Группа: Друзі
Сообщений: 235
Награды: 2
Репутация: 4
Статус: Offline  
Quote
перенісся перерезати
не знав такого способу, та ще справа в тому ще нема кому показати як правильно лупити щоб та шкура була ціла, тому вся йде в утіль, треба шукати спеца.
Андрію а ти вже навчився вичиняти?
Доречі шкурку від пуху опалює хтось?
На "фермері" почитав розділ розделка, виявляється все правильно я роблю, бо якщо чесно починав це робити по аналогії розделкі телят.


Сообщение отредактировал kalter - Субота, 07.04.2012, 08:39
 
KoluaДата: Субота, 07.04.2012, 09:47 | Сообщение # 4
Сержант
Группа: Довірені
Сообщений: 26
Награды: 1
Репутация: 1
Статус: Offline  
1 Спосіб !!
 
kalterДата: Субота, 07.04.2012, 10:09 | Сообщение # 5
Подполковник
Группа: Друзі
Сообщений: 235
Награды: 2
Репутация: 4
Статус: Offline  
Може таку приблуду зробити
Code
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=cNxo7GFEXWw


Сообщение отредактировал kalter - Субота, 07.04.2012, 10:10
 
САРМАТДата: Субота, 07.04.2012, 12:17 | Сообщение # 6
Лейтенант
Группа: Друзі
Сообщений: 47
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline  
ножиком по горлу я б не зміг для мене це дуже жорстоко, я забиваю рукою по вухах

Сообщение отредактировал САРМАТ - Субота, 07.04.2012, 12:18
 
gam-uaДата: Субота, 07.04.2012, 12:53 | Сообщение # 7
Той, кому все можна
Группа: Адміністратор
Сообщений: 1482
Награды: 14
Репутация: 20
Статус: Offline  
kalter, десь пысля 30 сек ще видно як крыль дригаэться. а я непоняв, кролю шию ламають?
 
kalterДата: Субота, 07.04.2012, 19:36 | Сообщение # 8
Подполковник
Группа: Друзі
Сообщений: 235
Награды: 2
Репутация: 4
Статус: Offline  
Я вам скажу так, кроля ножиком не так страшно, ви поучаствуйте теля ножиком, батя сам це робить я навіть дивитися не можу, а от кроля батя не може, тут я беруся, тай кріл не так довго конає, хоча в європі за такий спосіб штраф такий бабхнули б.
Quote
kalter, десь пысля 30 сек ще видно як крыль дригаэться. а я непоняв, кролю шию ламають?
так ламають.
Code
ножиком по горлу я б не зміг для мене це дуже жорстоко, я забиваю рукою по вухах

Муки кроля не набагато меньші, просто це морально легше самому, бо кров все-таки неприємно.,підсвідомо асоціації спливають, мені важко було перші 4 , а от спробував 2 дня назад дубінкою то було шкода, дивно якось, це як одному зуб краще запломбувати, іншому вирвати.


Сообщение отредактировал kalter - Субота, 07.04.2012, 19:41
 
ekologДата: Вівторок, 10.04.2012, 10:39 | Сообщение # 9
Полковник
Группа: Довірені
Сообщений: 299
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline  
дубінкою по вухах а тоді ножик зпихається підшкірно піднижню щелепу і перерізається горлянка, щоб кров краще стікала.
 
andrusДата: Вівторок, 10.04.2012, 10:57 | Сообщение # 10
Лейтенант
Группа: Довірені
Сообщений: 68
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline  
Якщо дубинкою вдарити точно в основання вух-ламається шийний позвонок і кров стікає сама через ніздрі.Якщо не зовсім точно --вибираю обидва ока і кров стікає,але трохи залишається в шиї(збігається),треба змивати водою.
 
КоляДата: Середа, 27.03.2013, 13:56 | Сообщение # 11
Группа: Гости
Статус:  
Не шкода очі йому видерати?
 
vitaliy5252Дата: Середа, 27.03.2013, 20:34 | Сообщение # 12
Подполковник
Группа: Довірені
Сообщений: 236
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline  
я рукою під вуха бью!а потім теж очі викалую і кров стікае!
 
gam-uaДата: Середа, 27.03.2013, 20:55 | Сообщение # 13
Той, кому все можна
Группа: Адміністратор
Сообщений: 1482
Награды: 14
Репутация: 20
Статус: Offline  
по голові між ух і очі. загальний метод. можна воздух у вену пустить.
 
ekologДата: Середа, 10.04.2013, 08:36 | Сообщение # 14
Полковник
Группа: Довірені
Сообщений: 299
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline  
Берете за задні ноги і палкою бєте по голові біля вух , краще дубінкою. Це найкращий загальноприйнятий і гуманний метод. бац і готов.
 
vitaliy5252Дата: П`ятниця, 12.04.2013, 14:19 | Сообщение # 15
Подполковник
Группа: Довірені
Сообщений: 236
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline  
я нерекомендую бити дубінкою!бо потім м'ясо на шеї запікается!краще рукою!
 
ДенДата: Четвер, 13.06.2013, 13:43 | Сообщение # 16
Рядовой
Группа: Довірені
Сообщений: 1
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline  
Підскажіть, будь ласка!!! Як зняти нормально шкурку, щоб вона не запачкалась кров'ю, і залишилась цілою для подальшої реалізації??????? І ще... висушив пару шкурок, потім дивлюсь, а по них в деяких місцях черви повзають (( Як правильно і як довго сушити шкурки???? Дякую.
 
gam-uaДата: Четвер, 13.06.2013, 22:33 | Сообщение # 17
Той, кому все можна
Группа: Адміністратор
Сообщений: 1482
Награды: 14
Репутация: 20
Статус: Offline  
Ден, БЄШ КРОЛЯ ПО УШАХ. КОЛИ ПЕРЕСТАНЕ ТРІПАТЬСЯ ВИКОЛЮЕШ ЙОМУ ОЧІ. ЗІЙДЕ КРОВ. АБО ПЕРЕРІЗАЕШ ПЕРЕНОСИЦЮ. КРОЛЮ. ПІДВІШУЄШ НА РОЗПОРКУ ЗА ЗАДНІ НОГИ. РОБИШ ВІДПОВІДНО РОЗРІЗИ, шкура зніметься як приблизно як носок. Будеш знімать, вона вивернеться хутром всередину, оголеною шкірою наружу. Далі в шкірку вставляеш V-образну розпорку. на ній шкура і сушиться. Вимазать шкуру в кров просто нереально. Якщо знімать її без спускання крові то вся кров лищається у мясі. Суши шкіру десь на горищі. Зараз на дворі жара, то за день вона і підсохне. можна протерти соллю. але краще нена, хтозна як потім буде із продажем. сушить поки шкірка непочне шелестіть.
 
gam-uaДата: Четвер, 13.06.2013, 22:35 | Сообщение # 18
Той, кому все можна
Группа: Адміністратор
Сообщений: 1482
Награды: 14
Репутация: 20
Статус: Offline  
шкуру сушить мясом на ружу, хутром в середину! якщо наоборот то будуть черви.
 
LNUt77D9EIGДата: Вівторок, 25.06.2013, 11:19 | Сообщение # 19
Группа: Гости
Статус:  
That's a wise answer to a tricky quteoisn
 
TsarДата: П`ятниця, 28.06.2013, 09:34 | Сообщение # 20
Сержант
Группа: Довірені
Сообщений: 26
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline  
Дякую велике) чи довго може вона сухою лежати, зберігатись???
 
TsarДата: П`ятниця, 28.06.2013, 09:35 | Сообщение # 21
Сержант
Группа: Довірені
Сообщений: 26
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline  
а коли продаєш шкурку, її треба вивертати наружу, і розрізати, чи в якому виді, оптовики її скупляють????
 
gam-uaДата: П`ятниця, 28.06.2013, 09:55 | Сообщение # 22
Той, кому все можна
Группа: Адміністратор
Сообщений: 1482
Награды: 14
Репутация: 20
Статус: Offline  
Tsar, сухі шкірки можуть зберігатися стількиж, скільки шуба у шафі. але поки не почне щось їсти. шкірку як зняв мездрою наружу так і здаєш. там вони самі розрізають, або так ложать.
 
TsarДата: П`ятниця, 28.06.2013, 10:26 | Сообщение # 23
Сержант
Группа: Довірені
Сообщений: 26
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline  
Дякую за допомогу!!!
 
PavlukДата: П`ятниця, 05.09.2014, 16:00 | Сообщение # 24
Сержант
Группа: Довірені
Сообщений: 21
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline  
Я сьогодні вперше забила кроля, зняла з нього шкурку і все решта. 
Била дубинкою за вухами - а кров не текла, то я ще по горлянці підрізала. Шкода було, але чоловік би того не зробив. Тепер ще 2-3 на черзі. Відчуваю себе м'ясником)))


Таня
 
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КРОЛІВНИКІВ-ПОЧАТКІВЦІВ » "Кролевод" - форум українських кролеводів! » Переробка продукції кролівництва » Забій (Забій та деякі його особливості)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




Андрій Грудницький© Хостинг від uCoz