що це таке? *годую сіном зерном водою є всі прививки пропоюю солікоксом ( кролі мають понос і втрачають половину ваги перестають істи через 2 3 д померають вже пішло спати 4 ш за тиждень
чорний, ну на глаз не скажеш. як тільки помре наступне бажано відправити до лабораторії районної ветлікарні. понос і втрата ваги, значить прроблема із травленням. може бути проблема із зерно зерном і водою. можливо зерно пріле, вода заражена. додай у воду бровасептол, це потужний антибіотик. переведи на сіно.
Купив три кролики породи Фландр , привезені з Закарпаття. Всі троє чихають, як діти маленькі , вже місяць . Апетит добрий , жваві , не сожі на хвори.х Пропоїв тиждень тримексином . Не допомогло. Підкажіть , що це таке і чим лікувати? Влад
В одного з носа тече - я вже консультувався в знайомого ветлікаря - інфекційний риніт. Лікується амоксицикліном 15% (суспензія) по 2 каплі в ноздрю 3-5 днів, каже лікар , з його практики це досить ефективний антибіотик у таких випадках. Побачимо. Влад
опридилів нарешті хворобу. кролиця подерла десну, у ранку потрапив грибок із ураженого сіна чи зерна, пішов по крові. від цього припухл ащока, при грибковому ураженні організму пошкоджується мозок, від цього перекошена голова. крім того можливо інтоксикація тривала не один день. все виявилося дуже просто.
Мої теж почали чхати після того як ввів вакцину проти міксоматозу...думав, що це від води, яку даю кожний день пити. напишите результат, чи допоміг антибіотик, попробую своїм
Дата: П`ятниця, 27.05.2011, 09:55 | Сообщение # 62
Статус:
Думаю трава до цього була проста, а потим зминилась на якусь бобову. Або кокцидиоз. Вид вздутя молочна кислота або те що й людям. Вчора дав писля пирею люцерку, дне здохло.
На 200 мл оліїя даю1 мл бутоксу бо сама олія малоефективна і за деякий час вилазить знову
Я подивився опис даного препарату "Бутокс (Butox)" то там є наведена формула його застосування, у Вас трохі пердоз, але якщо ви не бачили негативного впливу, можливо це і приємлива доза.
Показания. Для борьбы с эктопаразитами животных (иксодовые, чесоточные, клещи, вши, мухи, гнус, клопы и другие).
Фармакологическое действие. Бутокс применяют для обработки животных в форме водной эмульсии методом опрыскивания или купания. Рабочую эмульсию препарата готовят непосредственно перед применением. Расчет необходимого количества концентрата эмульсии бутокса производят по следующей формуле:
X= A x B/C
X - количество препарата (г), требующееся для приготовления 1 л рабочей эмульсии; А - концентрация, которую необходимо получить в рабочей эмульсии; В - объем рабочей эмульсии; С - процентное содержание действующего вещества в препарате. Пример: требуется приготовить 1 л водной 0,003 % эмульсии бутокса. Подставляя значения в формулу, получаем: 0,003 X 1000/5 Х = =0,6 г
Следовательно, для приготовления 1 л 0,003 %-ной эмульсии необходимо взять 0,6 г 5 % к. э. бутокса; для 10 л - 6 г; для 100 л - 60 г и т. д. Навеску препарата эмульгируют в небольшом объеме воды (1 : 4), тщательно перемешивают, а затем полученную смесь постепенно выливают в ванну или емкость дезустановки, в которую добавляют воду до требуемого объема. Температура рабочей эмульсии должна быть в пределах 15 - 20 "С. Для профилактических и лечебных обработок крупного рогатого скота против псороптоза используют водную эмульсию бутокса в концентрации 0,005 %. Животных опрыскивают с лечебной целью двукратно с интервалом 7-10 дней, с профилактической целью — однократно. Для борьбы против однохозяинных иксодовых клещей используют препарат в концентрации 0,0025 %. При наличии же двух или трех-хозяинных клещей животных рекомендуется обрабатывать 0,00375 % водной эмульсией.
Бутокс по дії гарний препарат , але Я застосовую беру 1 мл, бутоксу розвожу в 1 літрі води і цим розчином протираю уражені участки витримую 10 хв. і змиваю чистою водою, а через 7 днів процедуру потрібно повторити бо препарат не діє на яйця для ефективності обовязкове повтореня але потрібно щоб кріль ненализався розчину бо може бути отруєння . А клітку обовязково протягом цього періода проводити дезінфекцію.
Метод "Капустина" Сам його ще не пробував, але знаю що його доволі таки вдало використовують на людях. а вже на кролях хтось спробував і ефект був. Деталі цьго методу :
Метод врача Капустина Г.А. для лечения и профилактики многих болезней. Должны быть подготовлены: стакан на 200 см3, шпатель, пинцет, шприц на 5 см3 и иглы к нему, а также стерильный физиологический раствор и стеклянная палочка длиной около 10 см. Берется свежее куриное яйцо (снесенное не позже получаса назад), скорлупа обрабатывается спиртом или одеколоном. Необходимо хорошо вымыть руки и протереть спиртом или одеколоном. Скорлупа обрабатывается, разбивается стерильным шпателем. Отверстие увеличивается путем обламывания скорлупы изнутри стерильным пинцетом. Содержимое яйца выливается в стерильный стакан, белок и желток размешиваются стерильной палочкой и постепенно в стакан добавляется 150г стерильного физраствора. Все размешивается до получения однородной по цвету массы, напоминающей по виду молоко желтоватого цвета. Эту смесь набрать в стерильный шприц, надеть иглу. Место введения тщательно обработать спиртом и под кожу ввести 1 см3 (взрослым) или 0,5 см3 (молодняку) живого вещества куриного яйца. Джерело http://www.fermer.ru/forum/zdorove-krolikov/59643 Cтаття з журнала "Дворовая Живность и Хозяйство" силка на статтю http://www.fermer.ru/sovet/melkoe-zhivotnovodstvo-58 Для профілактики покі колоти не збираюся, а от на прихворівших кролях (тьфу тьфу) то спробувати можна.
Сообщение отредактировал kalter - Понеділок, 20.06.2011, 13:27
Прикупив я собі ще одну парочку кролів для зміни крові, так самець росте нормально, і спокійно (відносно) дається гладитися, а от кролиця погано їсть, і якась дуже психована, як тільки підходиш починає лупити лапою по полу, за іншими своїми кролями такого не помічав. Цю кролицю хотів використовувати на племя, але якась вона не така, от думаю що з нею робити, підростити і на котлети................. П.С Погано їсть, буду напевно ганят глисти.
Ну от у мене моя Люся привеле перший раз ( 4кроленят) то вони в мене комбайни, кидаю охапку трави, за пару хв чисто, всім кролям даю овес кожен ранок, результат на лице, кролята вже догнаили по вазі ( сьогодні їм 45 днів) кролицю в 2,5 місяця. Такшо овес рулить, якшо стоїть прерагетави здорові кролі. і упітані )))). Ну а цю замучану кролишку. поганяю всештаки глисти, а далі буде видно................
Сообщение отредактировал kalter - Вівторок, 12.07.2011, 14:44
Підкажіть люди добрі, кроленя худе, кожне ребро на спині прощупується. ганяв глистів, кокцидій. більше травити не хочу, бо точно здохне, а от ваги не набирає. поряд такеж кроля, але має справний хребе, упитане. у когось таке було? таж ситуація і у кролдиці. решта кролиць нормальна.
самець, вн же лайливо "кобель" нехоче спарюватись. чого йому неехватає. хто чим годує, що самці самок і в хвіст і в гриву? дякую, якщо навіть незнаєте що написати поставте прсто хрестик..
Похворіли кролі яким було місяців по 6-7, то всіх забив. Залишив 2 кролиці (одна з кроленятами по місяцю) сьогодні дивлюсь у коленяти око червоне і напухше. Вже не знаю що й робити. Вакцинацію не проводив, а зараз робити кажуть що пізно. Чим лікувати не знаю.
Терміново потрібна консультація!!! Сьогодні виявила в самки на спині велику дерту рану, не свіжа,схоже як роздерта цвяхом, навколо неї червона гаряча шкіра, схоже почало нагноюватися, промацала, то ще й твердовате тіло навколо неї....і бік наче припухший...я в розпачі.....помастила вишневського..а що далі? Якби був антибіотик який, то вкололи б, а так вдома як на зло нічого немає....крім флемоксину дитячої дози... Підозріваю що 5 днів назад коли пускала кроля до неї вона поранилася цвяхом на стелі клітки, там вже сьогодні побачила пару цвяхів....Сьогодні кроля не підпускає, значить вона щей порісна
Дякую за пораду, я теж думала бровасептол колоти, то ж ще 11 числа рано-зранку поїхала в аптеку, а там порадили якийсь інший антибіотик, що колиться раз в три дні(білий, і вони його там прям в шприц набрали з великої банки). Кролиці вже краще, рану обробляли мазю,промивали фурациліном, а зараз зеленкою, тільки от мене турбує те, що вона трохи тягне лапку задню з тієї сторони, що рана, а якщо прощупати, то відчувається, що ніби зв*язки чи то може м*яз запалений(припухший)
Всім привіт. Допоможіть оприділити хворобу. Не перший раз стикаюся, але не знаю. У кролів у вухах якесь сухе накопичення (гній) прямо по всій площині вуха... Що це може бути і які поради??? Дякую
Romachka112 тут треба визначитись конкретніше, чи це "сухе накопичення" чи гній. Якщо це "сухе накопичення" то варто сказати, чи починалось воно з вушної раковини, і поступово розповсюдилось на все вухо, чи загальна висипка що прогресує? Якщо стартує з середини вуха (коричневого кольору) і має властивість відлущуватись, то це звичайний кліщ. От якщо гній, як Ви кажите по всій площині вуха, то обовязково проколоти антибіотиком або змастити саморобною маззю (Живицею) А ще я думаю не зашкодить показати кроля ветлікарю.
Фландер, дякую. Як Ви сказали конкретніше це "сухе накопичення "і починалось воно з вушної раковини, поступово розповсюджуючись на все вухо. По всій площині вуха ця фігня коричневого кольору і відлущується... Пробував сам промити та почистити і от коли проводив ці процедури, т о з вушних раковин виступав гній і досить таки противного запаху...( Що порадите, щоб цьому запобігти або вилікувати...
Romachka112, вушна чисотка чи кліщ непринципово. після обід гляну як називається рідина для лікування, напишу. дуже ефективна. дві-три лбробки і все зникає. у мого було таке.
Romachka112, вушна чисотка чи кліщ непринципово. після обід гляну як називається рідина для лікування, напишу. дуже ефективна. дві-три лбробки і все зникає. у мого було таке.
gam-ua, обіцяв фото...))) вимушений перепросити, минулого тижня провів сам процедури, а цього тижня вуха кролика були здорові, отож не було що фоткати....)))) але це не перший раз, тож невдовзі пришлю... тьху-тьху, щоб не наврочити.....
чесно кажучи не надто гуманний спосіб, але всеж таки допомогло.... цей кролик (сірий велетень) перебував у клітці закритого типу (обробку клітки проводив тільки за допомогою вапна, бачу потрібно ОБОВ'ЯЗКОВО пройти її вогнем)... перше що зробив, це кроля перемістив у відкриту клітку (на вікритому повітрі), потім провів чистку вух від цієї корки розчином фурациліну (запах був ужасний...) навіть натискав у самих вушних раковинах, для того щоб гній вийшов.....( ось так, через тиждень зараза відступила......)