Розведення кроликів дає можливість одержувати з них коштовну й різноманітну продукцію, але насамперед- це дієтичне м'ясо. По засвоюваності кролятина займає одне з перших місць, тому що організм людини засвоює її на 90%, а яловичину- тільки на 62%. Кроляче м'ясо має чудові кулінарні властивості, з нього готують значно більше страв, ніж з м'яса птахів.
Крім того, кролятина добре сполучається з іншими видами м'яса й різноманітними продуктами, добре зберігає свої смакові й живильні якості у свіжому, засоленому, копченому й консервованому вигляді.
На споживчий ринок кролики надходять тушками без субпродуктів (нутрощів), за винятком печінки, нирок, голови, обробленої по першому шийному хребцю, лапок - по зап'ястному й скакальному суглобу.
З погляду споживача особливе значення мають смак, колір, запах і ніжність м'яса. По кольору м'ясо кроликів біле з невеликим рожевим відтінком, майже без присмаку, м'яке й щільне по консистенції, не жирне, з тонковолокнистими м'язами, тонкими кіс
...
Читати далі »