» Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
зараз на сайті
сьогодні були
|
» Календар |
« Січень 2025 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
|
У м'ясному павільйоні Центрального ринку Чернігова продають кролів. Їхнє
м'ясо — дієтичне. Та скільки жартів про те, що він «ще вчора нявкав».
Як і справді не отримати на ринку кота замість кроля? Чим вони
відрізняються? Запитали спеціаліста — викладача ветеринарних дисциплін Козелецького технікуму ветеринарної медицини БНАУ Людмилу Боголій.
— У практичній роботі лікарю ветеринарної медицини найчастіше доводиться
відрізняти м'ясо кролів від м'яса котів. У літературі сказано, що саме
котів здебільшого підсовують замість кролів. Собаку за кроля видати
важко. Їх підсовують замість баранини і козлятини.
— Як не купити кота?
— Тушки кролів надходять на ринки без шкури і у випатраному вигляді. На
одній із задніх лапок, нижче скакального суглоба, повинна бути залишена
не знятою шкурка довжиною не менше трьох сантиметрів. При купівлі тушки
кроля на лапку з незнятою шкурою та на наявність клейма слід звернути
особливу увагу. Разо
...
Читати далі »
Переглядів:
1725
|
Додав:
gam-ua
|
Дата:
11.03.2011
|
|
(із "Селянської газети" за 4 липня 2008 №27)
Цієї публікації у нашій газеті з нетерпінням чекали
тисячі шанувальників присадибного тваринництва. І небезпідставно. У
статті «і все-таки кролі вигідні» («Селянська газета», № 45 від
9.11.2007 р.) автор цих рядків обіцяв побувати на одному з не багатьох
успішних підприємств по вирощенню племінних кролів, що розмістилося
неподалік від Києва і забезпечує жителів столиці дієтичною і водночас
делікатесною кролятиною. Так би воно, очевидно, і трапилося, якби не
зміни у керівництві і в самій політиці спілкування з громадськістю,
зокрема, з пресою в Українському племінному кролівницькому комплексі,
про який іде мова. Зрештою, особливих претензій
до господарів підприємства у мене немає.
...
Читати далі »
Переглядів:
5377
|
Додав:
gam-ua
|
Дата:
10.03.2011
|
|
Любі друзі, поділіться цікавими і смачними рецептами страв з кролятини!!!!! Пропоную свій рецепт "Січеники з кролятини і пшона" Кролячі тушки промивають, видаляють з них кістки, а м'ясо змішують з охолодженою пшоняною кашею, солять, додають злегка підсмаженої цибулі, пропускають двічі через м'ясорубку, добре вимішують і при потребі розводять молоком. З цієї маси виробляють довгасті січеники, обкачують їх в сухарях і смажать на розігрітому жирові. На 650 г кролячого м'яса — 3/4 склянки пшона, 1 склянку води (для каші), 1 склянку товчених сухарів, 11/2 цибулини, 100 г жиру.
Переглядів:
1491
|
Додав:
Biolog
|
Дата:
18.01.2011
|
|
|
» Архів записів |
|
» Друзі сайту |
Установіть цей баннер на свій сайт. Дякую.
|
» Block title |
|
|