П`ятниця, 22.11.2024, 04:59,Ви увійшли як Гость (негайно зареєструйся!) | Група "Гости"| RSS
На головну | Ви на сторінці Блог | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

ШВИДКЕ МЕНЮ:
зміни в темі Бровасептол в таблетках 


» Пошук

» Меню сайту

» Наше опитування
Якої породи у вас кролі?
Всього відповідей: 1398

» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

зараз на сайті


сьогодні були
Проверка тиц

» Форма входу

» Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Головна » 2011 » Березень » 11 » Як відрізнити кролятину від котятини
08:42
Як відрізнити кролятину від котятини
У м'ясному павільйоні Центрального ринку Чернігова продають кролів. Їхнє м'ясо — дієтичне. Та скільки жартів про те, що він «ще вчора нявкав». Як і справді не отримати на ринку кота замість кроля? Чим вони відрізняються? Запитали спеціаліста — викладача ветеринарних дисциплін Козелецького технікуму ветеринарної медицини БНАУ Людмилу Боголій.

— У практичній роботі лікарю ветеринарної медицини найчастіше доводиться відрізняти м'ясо кролів від м'яса котів. У літературі сказано, що саме котів здебільшого підсовують замість кролів. Собаку за кроля видати важко. Їх підсовують замість баранини і козлятини.

— Як не купити кота?
— Тушки кролів надходять на ринки без шкури і у випатраному вигляді. На одній із задніх лапок, нижче скакального суглоба, повинна бути залишена не знятою шкурка довжиною не менше трьох сантиметрів. При купівлі тушки кроля на лапку з незнятою шкурою та на наявність клейма слід звернути особливу увагу. Разом з тушкою доставляють внутрішні органи: легені, нирки, серце, печінку, селезінку.

— Як візуально відрізнити тушки кроля і кота?
— У кролика хвостик на тушці дуже короткий, тонкий, нагадує горбок. А на тушці кота обов'язково буде видно слід від обрубаного хвоста.

— Чи однаковий колір кролятини та котятини?
— М'ясо кролика більш світле, у котів червонувате.

— У лапках є відмінності?

— Передні папки кролів коротші ніж задні, а у котів вони більш-менш однакові за розміром.

— Як запахне котятина, якщо її зварити?

— При варці тушка кота має неприємний, різкий запах. Відмінною є температура топлення жиру. У кроля — 22-25°С. Котячий жир розтоплюється при температурі — 39°С.

— Пробачте, ви що, їх варили?

— Котів не варила. На щастя. Зате варила м'ясо дохлого собаки. На практичних заняттях ми досліджуємо м'ясо різних тварин. У минулому році разом з м'ясом свиней та оленів досліджували собачатину. Зварили, відрізали шмат — смердить. Варені коти теж мають неприємний різкий запах. Про це написано в літературі.

При визначенні належності м'яса звертають увагу на будову кісток. У кроля та кота вона відрізняється.

Аліна Сіренко, тижневик «Вісник Ч» №3 (1289)
Переглядів: 1715 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
» СЕРВІСИ

» Архів записів

» Друзі сайту


Установіть цей баннер на свій сайт. Дякую.




Медийная реклама


Медийная реклама

» Block title
Map

» блок 1


Андрій Грудницький© Хостинг від uCoz