У м'ясному павільйоні Центрального ринку Чернігова продають кролів. Їхнє
м'ясо — дієтичне. Та скільки жартів про те, що він «ще вчора нявкав».
Як і справді не отримати на ринку кота замість кроля? Чим вони
відрізняються? Запитали
спеціаліста — викладача ветеринарних дисциплін Козелецького технікуму ветеринарної медицини БНАУ Людмилу Боголій.
— У практичній роботі лікарю ветеринарної медицини найчастіше доводиться
відрізняти м'ясо кролів від м'яса котів. У літературі сказано, що саме
котів здебільшого підсовують замість кролів. Собаку за кроля видати
важко. Їх підсовують замість баранини і козлятини.
— Як не купити кота?
— Тушки кролів надходять на ринки без шкури і у випатраному вигляді. На
одній із задніх лапок, нижче скакального суглоба, повинна бути залишена
не знятою шкурка довжиною не менше трьох сантиметрів. При купівлі тушки
кроля на лапку з незнятою шкурою та на наявність клейма слід звернути
особливу увагу. Разо
...
Читати далі »